Foto: Bildbyrån

Slängde OS-kläder i soptunna – hotas av straff

Uppdaterad
Publicerad

De mexikanska softbollspelarna var inte överlyckliga över sin fjärdeplats i Tokyo. De var så sura att flera av dem slängde sina OS-kläder i soptunnorna innan de lämnade Japan – och nu hotas de av avstängning.

De slängda dräkterna blev en skandal i Mexiko när två av landets OS-boxare skrev om sina soptunnefynd på sociala medier.

”Kanske betyder inte de här uniformerna något för våra medatleter, men för många av oss andra representerar de år av arbete, hängivenhet, kärlek och passion. Vad synd att softbollaget inte känner så”, skrev boxaren Esmeralda Falcon på Twitter.

Tokyo 2020

Softbollens ordförande slog först tillbaka anklagelserna och sade att det hela berodde på all utrustning laget behövde ta med sig hem, ”och inte bara ett par handskar”, men förbundet pudlade snart och gick ut med en ursäkt ”till hela Mexiko”. Spelarna riskerar också att aldrig mer få spela i landslaget.

Mexiko förlorade bronsmatchen mot Kanada med 3–2.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tokyo 2020

Mer i ämnet