Simon Pettersson och Daniel Ståhl. Foto: TT

Ståhl och Pettersson satsar vidare efter OS-succén

Publicerad

I lördags tog Daniel Ståhl OS-guld i diskustävlingen samtidigt som Simon Pettersson skrällde och säkrade silvret.

Några dagar efter framgångarna är duon redo för fler utmaningar.

– Jag ska försöka att ta världsrekordet, men det är inte som att beställa pizza, säger Daniel Ståhl till SVT Sport.

Helgens diskustävling blev en svensk succé. Daniel Ståhl var en av de stora svenska guldhoppen och levererade. OS-debutanten Simon Pettersson stod däremot för en skräll när han säkrade sin silvermedalj. Något han inte hade kunnat drömma om.

–Jag visste att det fanns en liten möjlighet att kunna knipa en bronspeng om allt föll på plats. Att det blev en silvermedalj var över all förväntan, det trodde jag inte från början, säger Simon Pettersson till SVT Sport.

Tokyo 2020

– Det var en fantastisk känsla, en sådan som man inte trodde att man skulle få uppleva. Det var bara att njuta av stunden, vilket vi gjorde ganska väl.

Efter silvret är det en ödmjuk Simon Pettersson som siktar mot nästa OS i Paris 2024, om han får chansen det vill säga.

– Att ta ett silver är en extrem bonus. Det känns som att OS i Paris 2024 var det realistiska målet. Om jag får möjligheten att åka dit så tar jag den chansen och gör det bästa av det, säger silvermedaljören.

Peppande toabesök

Under tävlingens gång var känslan god hos diskuskastarna. Daniel Ståhl slog till exempel till med sitt guldkast redan i den andra omgången medan Simon Pettersson väntade till den femte omgången innan han kastade 67,39. Vilket alltså räckte till silvret.

– När själva tävlingen var i gång så såg jag att vi två var piggast och vi stöttade varandra. När vi gick på toaletten under tävlingen sa vi till varann att vi är nära just nu och att vi inte ska ge upp, säger Daniel Ståhl till SVT Sport.

Firade med handboll

Efter segern firade Ståhl och Pettersson med att på plats följa handbollsherrarnas match mot Danmark. Där Ståhl fick ta på sig en helt annan roll.

– Som assisterande materialförvaltare var det kul att hjälpa till att flytta alla grejen in till bussen. Att ge glädje och support till grabbarna var kul, vilket de uppskattade väldigt väl. Sedan var det var skoj att krossa Danmark, säger Daniel Ståhl.

Efter OS-succén väntar nu fler tävlingar för diskuskastarna. Och även om OS-guldet är hemma så finns det fortfarande ett mål att jaga. Världsrekordet.

– Jag ska försöka att ta världsrekordet, men det är inte som att beställa pizza. Det kommer när det kommer, säger OS-guldmedaljören.

KLIPP: Här tar Ståhl guld och Pettersson silver (31 juli)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tokyo 2020

Mer i ämnet