Foto: Scanpix

Oddset Hockey Games läggs ner

Uppdaterad
Publicerad

Euro Hockey Tour görs om och turneringarna i Sverige och Tjeckien ersätts av dubbellandskamper. Samtidigt utökas European Trophy och blir nu EM för klubblag.

Men det betyder inte att satsningen på landslaget minskar menar ishockeyförbundets vice ordförande, Peter Forsberg till SVT Sport.

– Nej, vi kommer snarare att utöka satsningen. Turneringarna i Tjeckien och Sverige har inte gått lika bra som dem i Finland och Ryssland. Därför inför vi nu i stället fler hemmamatcher enligt förslaget. Men det är en pågående utredning och ännu är inget beslut taget.

SHL

Det tidigare landslagsuppehållet i augusti/september tas bort till förmån för European Trophy som nu blir EM för klubblag för 32 till 40 lag. Därmed försvinner krocken mellan klubblag och landslag.

– Jag tror stenhårt på det här. Det blir en klubbdriven turnering tillsammans med ligorna och till viss del internationella ishockeyförbundet, säger Jörgen Lindgren, vd i Svenska Hockeyligan, till TT.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SHL

Mer i ämnet