Höga värden av E.coli-bakterier i vattnet i Tokyo Foto: TT Nyhetsbyrån

Bakterier stoppar simningen i Paratriathlon-VM

Publicerad

De höga sommartempraturerna i Tokyo har lyfts som ett orosmoln inför OS 2020 i staden. Efter att simningsdelen av Paratriathlon-VM ställts in efter höga doser av E.coli-bakterier uppmättes i vattnet blir orosmolnen allt mörkare.

Paratriathlon blir en ny gren i nästa års Paralympics i Tokyo. Under Paratriathlon-VM, ett test inför OS-tävlingarna, i Tokyo blev tävlingsledningen tvungna att ställa in simningsdelen. Anledning är att för höga doser av E.coli-bakterier uppmätts i vattnet till följd av den senaste tidens höga temperaturer i regionen.

Höga temperaturer oroar inför OS

Tokyo har den senaste tiden drabbats av ovanligt höga temperaturer som har skördat dussintals offer i den japanska huvudstaden. De höga temperaturerna har lett till farhågor inför stundande OS som ju avgörs i Tokyo. VM-tävlingarna hade redan innan tidigarelagts för att undvika de mest extrema temperaturerna men simningsdelen blev trots det alltså inställd.

De flesta variationerna av E.coli-bakterier är ofarliga. Mer aggressiva sorter kan dock orsaka magkramper och kräkningar i vissa fall även njursvikt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer