Gabriel Sandör, under VM-deltävlingen av ITU World Triathlon, 2017. Foto: Bildbyrån

Den svenska OS-truppen kan växa – veckor efter deadline

Uppdaterad
Publicerad

Uttagningsdeadlinen passerade för flera veckor sedan.

Trots det kan triathleten Gabriel Sandör, 25, få en plats i den svenska OS-truppen, rapporterar Radiosporten. Det har nämligen utelämnats platser i herrklassen.

– Det hade betytt väldigt mycket för mig, säger han till SVT Sport.

Sveriges Olympiska Kommitté (SOK) räknar med att Gabriel Sandör får en plats i den svenska OS-truppen, rapporterar Radiosporten.

I triathlon tävlas det i en herr-, dam- och en mixedklass. Flera av de uttagna herrarna har valt att endast ställa upp i mixed, vilket innebär att det nu lämnats lediga platser i herrklassen. Sandör förväntas då ta den platsen. Det innebär att han blir en av 138 atleter i den svenska truppen.

Tokyo 2020

– Jag har varit inställd på att det ska öppna upp sig en möjlighet för mig att köra, och jag har förberett mig som om jag redan skulle vara på startlistan med värmeträning och tidsomställning, säger han och fortsätter:

– Svårt att säga exakt, men skulle vilja säga att sannolikheten ändå är relativt stor (att bli uttagen).

”Största man kan vara med om”

Sandör, som tidigare vunnit nio SM-guld, finns på plats i Fukuoka. Det definitiva beskedet förväntas inom kort och triathlon-tävlingen startar på söndag.

– Det hade betytt väldigt mycket för mig, ett OS är det största man kan vara med om som triathlet och det är något jag kämpat för länge, säger Sandör.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tokyo 2020

Mer i ämnet