Lisa Nordén fick bryta i Australien Foto: TT

Lisa Nordén tappar i OS-jakten – bröt VM-tävling

Uppdaterad
Publicerad

Det svenska OS-hoppet Lisa Nordén blev tia i VM-premiären i i Abu Dhabi tidigare i veckan. Men i dag fick hon bryta den andra deltävlingen i Australien – och tappar i jakten på OS i Rio. ”Magbakterie förstörde”, skriver hon på Twitter.

Lisa Nordén, regerande OS-medaljör, jagar nya framgångar efter en skadefylld tid. Under våren kör hon en VM-serie som består av åtta deltävlingar. Det blir hennes chans att kvalificera sig för OS. SOK:s krav för att få en OS-biljett är att man ska kunna konkurrera om en åttondeplats.

Och i VM-premiären visade hon bra form när hon slutade på tionde plats, det bästa resultatet sedan 2012.

Men i dag gick det tyngre för svenskan. På guldkusten i Australien tog hon sig inte i mål efter problem med magen.

”En magbakterie dök upp i går eftermiddag och förstörde min dag i dag. Ingen kraft och illamående är ingen bra kombination när man tävlar...”, skriver hon på Twitter.

Nästa VM-tävling går i Yokohama i Japan 14-15 maj. Den 2-3 juli körs den femte deltävlingen – i Stockholm.

”Har stort förtroende för Lisa”

Peter Reinebo, verksamhetschef på SOK, säger att de kommer ha tålamod med Lisa Nordén.

– Vi kommer börja uttagningen i slutet av maj, strax efter en av hennes tävlingar (14-15 maj). Men vi kommer ha tålamod med henne.

Hon kan alltså bli uttagen även efter det tillfället?

– Vi vill ta ut henne så fort det går så hon hinner förbereda sig. Men ja, det stämmer. Hon har visat att hon kan när hon är hel, säger Reinebo.

Måste bli uttagningsbar

Enligt Reinebo måste Nordén vara topp 55 på den olympiska rankingen för att bli uttagningsbar. Hon är just på 69:e plats

– Ett bra resultat nu de närmaste tävlingarna och hon har stor chans, säger Reinebo.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.