Lisa Nordén tävlar i hopp om OS-plats. Foto: TT NYHETSBYRÅN

Lisa Nordén: ”Bättre form än på länge”

Uppdaterad
Publicerad

På lördag står den svenska triathlonstjärnan Lisa Nordén på startlinjen för årets VM-serie som drar igång i Abu Dhabi. Nordén som drogs med skadeproblem förra året tävlade inte då i VM-serien, men är alltså tillbaka nu och hon känner sig förväntansfull inför VM och känner sig i bra form. ”Jag är i bättre form än jag har varit på länge”, säger hon till svenska triathlonförbundet.

Tävlingarna för årets triathlon-VM drar i gång i Abu Dhabi och det är med flera stora namn. Svenska hoppet Lisa Nordén har just avslutat ett tre månader långt träningsläger i Sydafrika där hon jobbat mycket på formen.

– Jag är skadefri och börjar få en allt bättre känsla i löpningen. Jag har kunnat bygga upp en bra bas. Det sista vi har jobbat på de senaste veckorna är farten. Tanken är att fortsätta bygga på den, sakta men säkert. Så jag är väl i väldigt mycket bättre form än på länge, men ett par snäpp ifrån där jag optimalt skulle vilja vara, säger Nordén.

Men trots den lyckade inledningen på året och det skadefria läget är målet enbart att ta så höga poäng som möjligt menar Nordén tränare.

– Vi har inte satt upp att vinna just nu. Målet är att ta så höga poäng osm möjligt. Hon ska få med sig poäng för OS-kval men också för att höja sig i rankningen, säger tränaren Fredrik Lundin till SVT Sport och fortsätter.

– Hon ligger fortfarande i träningsperioden men det är den första delen i tävlingsperioden och tanken är att hon ska tävla sig i form.

OS-medaljörerna möts igen

För första gången på tre år ställs Nordén och de andra två OS-medaljörerna från London-OS 2012, mot varandra: Nicola Spiring, från Schweiz, Lisa Nordén och österrikiskan Erin Denshamn.

– Det ska bli roligt att tävla. Dels spännande att se vad som finns i kroppen, dels att se hur bra form resten av tjejerna är i, säger Nordén till svenska triathlonförbundet.

Samtidigt vill tränare Lundin att största fokus ska ligga på att ta poäng.

– Vi är ute efter poäng, det spelar inte så stor roll vilka som hon möter. Vi har inte ens tittat på vilka osm är före, säger Fredrik Lundin.

Den första VM-deltävlingen är alltså i Abu Dhabi och på olympisk distans. Det innebär att det handlar om 1500 m simning, 40 km cykling och 10 km löpning.

Efter Abu Dhabi flyger Nordén vidare till Australien för en världscuptävling Där får hon också sällskap av en annan svensk – Amanda Bohlin.

En VM-deltävling kommer också att genomföras i Stockholm mellan 2-3 juli.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.