Foto: BILDBYRÅN

Tävlingscomeback för Nordén i triathlon: ”Det bästa jag gjort på länge”

Uppdaterad
Publicerad

Lisa Nordén gjorde i dag tävlingscomeback i triathlontävlingen Jönköpings Ironman. Hon korsade mållinjen gåendes som vinnare i det strålande solskenet.

– Det var det bästa jag gjort på länge, säger Nordén till Aftonbladet.

Nordén var efter brittiskan Kimberley Morrison när cykeldelen avslutats men kom ikapp under den avslutande löpningen. Med fem kilometer kvar till mål hade Nordén dragit ifrån brittiskan med 20 sekunder och avståndet växte in till mål.

– Jag blev omkörd på slutet av cyklingen, så det var tufft mentalt eftersom jag fick jaga på löpningen, men jag lyckades ta ikapp och gå ifrån ganska rejält, säger Nordén till Aftonbladet.

– Publiken var helt otrolig. De skrek och hejade så att kepsarna flög av och det var bra väder och mycket folk på uteserveringarna. Det var det bästa jag gjort på länge.

Nordén kunde ohotat gå över mållinjen då hon vann med en minut och 39 sekunder före Morrison. Därmed får hon också en slott till VM i Nice nästa år.

– Eftersom det var en Ironmantävling gällde det något också. I och med att jag vann får jag en slott till VM i Nice, berättar hon.

Nordén har sedan tidigare ställt upp i löp- och cykeltävlingar men det här var hennes första triathlontävling sedan hälseneoperationen i vintras. Nordén vann tempoloppet på cykel-SM i juni. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.