En enda OS-kvalchans återstår för Lisa Nordén. Foto: TT Nyhetsbyrån

Pressad Nordén söker OS-form i Japan

Uppdaterad
Publicerad

Regerande OS-medaljören Lisa Nordén har haft en tuff start på OS-året. I söndags bröt hon VM-deltävlingen i Italien, och tappar därmed i OS-kvallistan. Men enligt Anders Wiggerud, sportchef på SOK, är Nordén redan klar för att vara uttagningsbar.

På lördag tävlar Lisa Nordén i Yokohama, Japan. Svenskan ligger just nu på 61:a plats på OS-kvallistan. Topp 60 krävs för att kunna bli uttagen av SOK. Men även om hon skulle missa det kommer OS-platsen kunna lösas ändå, menar Wiggerud.

– Det finns något som kallas New Flag, vilket innebär att alla världsdelar får en extraplats. Så hon kommer med största säkerhet vara uttagningsbar, säger han till SVT Sport.

OS i Rio de Janeiro 2016

Men för att Nordén ska kunna bli helt OS-klar krävs det att SOK tar ut henne till truppen, senast 5 juni.

– Vi kommer sätta oss ner efter helgens tävling och diskutera hur vi ska göra. Vi tror på henne, men hon måste visa att hon håller ihop för ett race. Vi kommer göra en samlad bedömning på hennes resultat, säger Wiggerud.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Rio de Janeiro 2016

Mer i ämnet