Triathleten Lisa Nordén. Arkivbild. Foto: TT Nyhetsbyrån

Skadad Nordén avslutar säsongen

Uppdaterad
Publicerad

Skadeproblemen förföljer Lisa Nordén.

Den 32-åriga triathlonstjärnan ställer in resten av säsongen och missar VM-deltävlingen i Stockholm nästa helg.

– Jag börjar bli trött i själen på skador, skriver Nordén på sin blogg.

Sedan OS-silvret i London 2012 har triathleten Lisa Nordén haft stora skadeproblem med framförallt rygg-, vad- och hälseneskador.

Den här säsongen har inte varit något undantag.

Efter en 17:e plats i tempoloppet vid cykel-EM i Danmark för två veckor sedan åkte 32-åringen från Kristianstad till München i Tyskland för ett besök på en specialklinik.

Ett besök hon på fredagen skrev detaljerat om i sin blogg med publicerade bilder från röntgenundersökningar.

”Vila och komma igen”

– Skador är komplicerade och frestar inte bara på kroppen utan också på det mentala och emotionella. Efter år av en massa energi lagd på just skador börjar jag bli trött, trött i själen på skador. Att hela tiden åka berg- och dalbana mellan hopp och förtvivlan, skriver Lisa Nordén.

Hon hoppades att besöket i Tyskland skulle ge positiva besked och en snabb lösning på problemen.

Det blev det motsatta.

– Tyvärr kommer jag inte att kunna köra VM-serien i Stockholm (26–27 augusti). Inte heller Beijing International Triathlon om tre veckor. Eftersom säsongen är så pass nära slutet kommer jag att avsluta säsongen, ta lite vila och komma igen, skriver hon.

Framtidstro

Lisa Nordén har missat VM-deltävlingen i Stockholm de senaste åren. Hon kommer däremot finnas på plats under tävlingen nästa vecka.

Läkarbesöket i Tyskland har också gett framtidstro i skademörkret. Ryggen verkar vara kärnan till många av problemen med andra muskler och senor.

– Efter fyra års slit, frustration och pressande av kroppen fick jag kanske lite klarhet i varför kroppen trilskats så mycket (...) jag hoppas att besöket ska ha skyndat på processen och förkortat tiden på vägen tillbaka på banan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.