Julius Ssekitoleko har återfunnits och förhörts av polis. Foto: Marca

Ugandiske olympiern skickas hem efter försvinnandet

Uppdaterad
Publicerad

Den ugandiske tyngdlyftaren Julius Ssekitoleko som försvann från sitt hotell återfanns på tisdagen.

Nu kommer han och hans coach att skickas tillbaka till Uganda.

Igår återfanns den 20-årige ugandiske tyngdlyftaren Julius Ssekitoleko som försvann från ett träningsläger i Osaka i fredags.

Efter att han hittades på tisdagen ska han i tårar ha svarat på frågor och nu kommer han att skickas tillbaka till Uganda, det skriver den japanska nyhetsbyrån Kyodo News.

Tokyo 2020

Ugandas ambassad i Japan har kommenterat händelserna i ett uttalande.

”Alla frågor om det påstådda avvikandet från de plikter han hade flugits in i Japan för att genomföra och försvinnandet från träningslägret, kommer att hanteras på lämpligt sätt när han återkommit till Uganda”, skriver de.

”Gjorde inget motstånd”

Efter att Ssekitoleko, som reste till Japan som reserv då landet saknade en kvotplats till 67 kilosklassen, försvann hittades en lapp där han skrev att han ville arbeta i Japan och att hans tillhörigheter skulle tas hem till hans fru i Uganda. Han återfanns i Yokkaichi, Mie, 170 km från sitt hotell där han laddade upp inför spelen.

– Han hittades i ett hus tillhörande personer han har koppling till. Han gjorde inget motstånd och talade uppriktigt, sade en talesperson från polisen igår enligt TT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tokyo 2020

Mer i ämnet