Guidetti: ”Håkan är smart”

Uppdaterad
Publicerad

En rörd John Guidetti tillägnade guldmedaljen till hela svenska folket. – Helt sjukt, säger han till SVT Sport.

– Jag har inte fattat än, poletten har inte fallit ner. Vi är bäst i Europa, säger John Guidetti till TV4 med ögon röda av glädjetårar.

Den svenske anfallaren konstaterar att Portugal är ett fantastiskt fotbollslag och att han och de andra svenska spelarna fick springa mycket. Men också att Sverige åt sig in i matchen och att Sverige förtjänade segern.

U21-EM 2015

– Jag har ju typ tre lägen, de är ganska bra, säger han blygsamt om chanserna som kunde avgjort matchen under ordinarie tid.

John Guidetti berättar att Sverige tränat straffar varje träning.

– Håkan är smart. Han har tränat straffar med oss senaste veckan. Våra straffar sitter fantastiskt bra. Har du en målvakt som Carlgren känns det tryggt, säger Guidetti till SVT Sport.

Guidetti har under hela mästerskapet varit en av de starkaste ledarna (i alla fall utåt sett) och i finalen så var han en av dem som visade vägen, med sina chanser och med sin första straff. Men EM-guldet vill han tillägna andra:

– Den här är hela landets förtjänst. Den här är till hela svenska folket. Vi har fått stöd av Zlatan, av statsministern, ja av alla människor, sa han till TV4.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

U21-EM 2015

Mer i ämnet