Filip Helander – en av tre svenskar i All Star-laget. Foto: TT Nyhetsbyrå

U21-spelarna tillbaka till vardagen

Uppdaterad
Publicerad

EM-guldet är bärgat.

Firandet avklarat.

Nu väntar åter vardagen för de svenska U21-hjältarna.

Men deras guld kommer att uppmärksammas på flera håll i helgen.

Det har nu gått tre dagar sedan Sverige säkrade det historiska U21-guldet i Tjeckien. Efter ett firande först där och sedan i Kungsträdgården i Stockholm har de flesta spelarna nu återgått till vardagen.

För en, Patrik Carlgren, inleddes spelet redan i går – i AIK:S Europa League-kval borta mot VPS Vasa.

U21-EM 2015

Djurgården ska hylla Tibbling

För flera andra drar vardagen åter igång i helgen, då allsvenskan åter inleds efter ett nästan månadslångt uppehåll.

Och i samband med den allsvenska omstarten kommer U21-framgångarna att uppmärksammas. I Stockholm kommer Djurgården att uppmärksamma en av de största U21-hjältarna, deras förre stjärna Simon Tibbling. Tibbling, som tidigare spelade i Groningen, kommer att hyllas i halvtid.

”Något enkelt”

Flest U21-spelare kommer att befinna sig i Norrköping, där Malmö FF möter IFK Norrköping. Norrköping hade inte med någon spelare i U21-EM, men U21-framgångarna kommer ändå att uppmärksammas på Nya Parken, då klubben planerar att gratulera MFF-spelarna (Filip Helander, Oscar Lewicki och Pa Konate) som var med och bärgade guldet.

– Exakt hur vet jag inte, men det kommer att bli något enkelt, säger Kaj Pettersson på Norrköpings marknadsavdelning, och berättar vidare att det kan bli ännu mer.

– Kristoffer Olsson brukar ju vara här i stan ibland, och Håkan (Ericsson, förbundskaptenen) brukar ofta vara på våra matcher. Om de är det kommer vi givetvis att göra någon intervju med dem.

Baffo vilar

En av spelarna som gjorde störst succé i EM och blev en riktig publikfavorit, Joseph Baffo, kommer dock inte att spela när hans Halmstad spelar borta mot Åtvidaberg.

– Helst hade jag velat ha med honom i truppen, men det är kanske inte så smart. Han behöver vila också, säger tränare Janne Jönsson till SVT Nyheter Halland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

U21-EM 2015

Mer i ämnet