U21-spelarna hyllar Ericsson: ”Otrolig resa”

Uppdaterad
Publicerad

En era är över.

Håkan Ericson har efter sex år gjort sin sista landskamp som förbundskapten för U21-landslaget.

– Det är en otrolig resa han har gjort, hyllar Kristoffer Olsson till SVT Sport.

Sveriges 0-3-förlust mot Slovakien i går innebar respass i U21-EM och att Håkan Ericsons tid som U21-förbundskapten är över efter sex år på posten.

– Otrolig resa han har gjort, verkligen, med U21. Skapat resultat, olika spelidéer och verkligen gjort ett eko inom svensk fotboll måste man säga, säger lagkaptenen Kristoffer Olsson till SVT Sport och fortsätter:

– Även personligen, han har haft ett stort förtroende för mig och det har jag uppskattat enormt. Jag gillar honom som tränare. Det är synd att man avslutar sin tid med honom, det kommer jag sakna.

”Även bra sagor tar slut”

Även Pawel Cibicki och Simon Tibbling hyllar den avgående tränaren.

– Det finns alltid bra sagor, men de tar alltid slut. Nu tar hans saga slut, men han ska ha huvudet högt. Han har gjort det fantastiskt bra för Sverige. Han ska vara nöjd, säger Pawel Cibicki.

– Det han gjort med vårt lag är otroligt. Resultaten talar för sig själva. Han kan vara oerhört stolt över det han gjort. Jag önskar han lycka till, vad han än gör, säger Simon Tibbling.

Ericson: ”Fantastisk grupp”

Håkan Ericson tog över U21-landslaget 2011, med EM-guldet 2015 som kronan på verket.

– Jag har gillat alla grupper, och den här gruppen har varit fantastisk att jobba med. Tycker de att vi har gjort något bra tillsammans så är jag bara glad över det. Jag tycker det har varit en fantastisk atmosfär hela tiden, och klart det är glädjande när de säger det även i motgångar, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.