Umeå IK är klart för semifinal i svenska cupen. Foto: Carl Sandin/Bildbyrån

Umeå klart för cupsemifinal

Uppdaterad
Publicerad

Två minuter.

Det var allt som Umeå behövde för att ta ledningen mot Jitex.

Den ledningen släppte de aldrig.

”Riktigt bra”, säger målvaktstränaren Johan Norberg.

Efter 2–0 borta mot Jitex är Umeå IK nu klart för semifinal i svenska cupen, där de ställs mot svenska mästarlaget FC Rosengård på bortaplan.            

Redan i den andra minuten tog Umeå ledningen då Tuija Hyyrynen dunkade in en frispark. Det andra målet gjordes i den 38:e minten då Rita Chikwelu tog hand om en retur efter sitt eget skott.

Svenska Cupen

– Naturligtvis var det oerhört skönt att få en sådan bra start på matchen. Vi kunde slappna av och fullständigt dominera spelet i den första halvleken. Jitex hade inte ett enda avslut i den första halvleken, jag skulle tro att bollinnehavet slutade 80–20 i vår favör, säger Johan Norberg på Umeås hemsida.

”Fortsatte att styra spelet”

Något snack om vilket lag som skulle vinna var det aldrig.

– Vi fortsatte att styra spelet i den andra halvleken. Det är först när det en kvart kvar som vi slappnar av en aning och släpper till ett par chanser (läs hörnor) för Jitex, säger Norberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Svenska Cupen

Mer i ämnet