Usain Bolt frustrerad efter matchdebuten i Norge

Uppdaterad
Publicerad

Usain Bolt vill visa världen att han är bra på fotboll.

Då blev han tydligt frustrerad efter den mållösa debuten med Strömsgodset.

– Vi mötte 19-åringar, jag är säker på att jag är snabbare än dem, säger Bolt.

Usain Bolt har en berömd karriär som kortdistanslöpare med världsrekord på 100- och 200 meter och flera OS- och VM-guld.

Men nu siktar jamaicanen på ny framgång – på fotbollsplanen.

I slutet av maj gjorde han träningsdebut med norska Strömgodset och på tisdagen kom matchdebuten när laget mötte Norges u19-landslag i en träningsmatch.

Blev mållös

Bolt fick dock inte använda sin otroliga fart som han önskade och gestikulerade frustrerat efter 0–1-förlusten.

– Jag vill få chansen att använda min fart, så jag sa till killarna flera gånger att de måste spela bollen till mig. Vi mötte 19-åringar, jag är säker på att jag är snabbare än dem. Jag var lite frustrerad, berättade Bolt för den samlade pressen efter matchen.

”Ska visa världen att jag kan spela”

Vad som väntar nu för 31-åringen är inte helt klart. Men jamaicanen ska fortsätta jaga sina fotbollsdrömmar.

– Jag är säker på att jag kommer få chansen att spela professionell fotboll, jag vet att jag har talang och detta är bara ett första steg för att visa världen att jag kan spela fotboll, säger Bolt.

Bolt har tidigare provspelat med klubbar som engelska Manchester United, tyska Borussia Dortmund och sydafrikanska Mamelodi Sundowns.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.