Björn Eriksson Foto: Bildbyrån

RF vill hålla ned medlemsavgifter inom idrotten

Uppdaterad
Publicerad

Den ökade kostnaden för att idrotta i en förening i Sverige gör att många inte har råd. Nu vill Riksidrottsförbundets ordförande att det blir en förändring, och att det blir fler alternativ till billigare utrustning.

En av lösningarna på problemen med dyra kostnader för att barn ska kunna idrotta i en förening tror Björn Eriksson, ordförande i Riksidrottsförbundet, kan vara att låna utrustning och att köp av ny utrustning alltid är nödvändigt.

– Ett väldigt stort steg framåt är de initiativen som tagits med fritidsbanker och annat att du faktiskt kan låna utrustning. Det andra är att tryck inte upp kvalitén på utrustning när du kan undvika det. Du kanske inte behöver ha den senaste klubb-modellen och så vidare, där får vi väl tänka till, säger han.

Bidragen står stilla

Men det är inte bara det, utan han ser även gärna att avgifterna för att få idrotta i en förening inte ska vara så höga. Men det är något som inte Riksidrottsförbundet själva kan styra helt över själva.

– I botten ligger dock att i och med att våra bidrag står stilla, så är ju risken att saker och ting blir dyrare, och då blir lösningen att vi höjer priserna. Så vi måste hålla medlemsavgifterna lägre, och då är vi lite beroende av hur kommun och stat resonerar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.