Episod 2: Britas frustration på rullskidor

Uppdaterad
Publicerad

I premiäravsnittet fick Brita Zackari hjälp av Mattias Svahn, som ska guida henne i programmet ”Vasaloppet med Brita Zackari”. Nu fortsätter resan – och den här gången svarar hon på André Pops gliring från Vinterstudion.

Fram till första söndagen i mars kommer du kunna följa Brita Zackari inför uppdraget som SVT:s åkande reporter i Vasaloppet.

I det andra avsnittet svarar hon – eller försöker i varje fall svara – på Pops gliring.

Vasaloppet

Det var i förra veckans Vinterstudion som André Pops, med glimten i ögat, svarade på frågan ”hur går det för Brita Zackari som åkande reporter?” och valde alternativet ”det blir ju tv i alla fall, sedan om hon kommer i mål...”.

– Jag tänkte att jag skulle förolämpa honom, men det finns liksom inget på André Pops, säger Zackari som kämpar på med träningen:

– Det är ett av veckans fem pass som är avklarade. Det känns ärligt talat ganska okej, men också jätteläskigt. Svårt att tänka mig att jag ska köra så här i 90 kilometer, det går inte. Jag behöver hjälp... Är det någon som har Ojalas nummer?

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vasaloppet

Mer i ämnet