Lina Korsgren vinnare av damklassen i Vasaloppet. Foto: BIldbyrån

Skrällseger för svenska Lina Korsgren i Vasaloppet

Uppdaterad
Publicerad

Svenskan Lina Korsgren vann Vasaloppet på damsidan i överlägsen stil. Segermarginalen blev hela 4 minuter och 41 sekunder.

– Det är bästa dagen i mitt liv, säger Lina Korsgren till SVT Sport.

Det kom framförallt att handla om tre åkare på damsidan. Norskan Astrid Öyre Slind låg länge i täten följt av svenskan Lina Korsgren samt tjeckiskan Katerina Smutna.

Korsgren knappade successivt in en på en tröttnade norska och med drygt två mil kvar hade svenskan åkt förbi. Korsgren körde sedan i mål i överlägsen stil och vann med 4 minuter och 41 sekunder före norskan Slind.

Vasaloppet

– Det är så sjukt. Jag har tänkt på det så mycket i veckan och så gör jag det. Jag fick rapporter om att jag ledde med tre minuter men vågade inte itro på det, säger Korsgren till SVT Sport.

– Det är bästa dagen i mitt liv, fortsätter hon.

Johansson Norgren långt efter

Britta Johansson Norgren, som vann Vasaloppet i fjol, var med i täten, men orkade inte hänga med i tättrions tempo och fick släppa efter drygt halva loppet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vasaloppet

Mer i ämnet