Visa alla (2)
Visa alla (2)

Britta Johansson Norgren rekordsnabb vinnare

Publicerad

Britta Johansson Norgren ser ut att trivas i Vasaloppsspåret. Med värsta konkurrenten borta vann hon Tjejvasan för andra året i rad.

Vasaloppets fjolårsvinnare, tjeckiskan Katerina Smutná hade åkt till Lahtis för att åka VM-stafett. I genrepet till Vasaloppet nästa helg vann då den svenska långloppsspecialisten stort. Britta Johansson Norgren ledde i princip från starten i Oxberg till målgången 30 km bort i Mora.

– Det är en helt otrolig känsla. Jag förstod att vem som än vinner så kommer rekordet ryka med det här föret, säger Britta Johansson Norgren till SVT Sport.

Efter en dryg halvtimme drog Johansson Norgren ifrån resten av åkarna. Siktet verkade vara inställt på Susanne Nyströms rekordtid på 1, 18, 30. Och visst gick det vägen, ledaren i Långloppscupen gick i mål på den nya rekordtiden 1, 16, 44. Hela 2,34 före tvåan Emilia Lindstedt.

– Jag ligger i ganska bra fas till Vasaloppet, när jag kom in mot slutet tänkte jag att det här var jobbigt, men det är ingenting emot nästa vecka, säger Britta Johansson Norgren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer