Foto: Privat

100 dagar kvar till vc-premiären – då jublar Fagerlind

Uppdaterad
Publicerad

Sommar, sol, fotbolls-EM – och 100 dagar kvar till världscuppremiären i Sölden. För SVT Sports alpinkommentator Björn Fagerlind har nedräkningen till årets höjdpunkt äntligen börjat på allvar.

– Imorse när jag vaknade tänkte jag ”det kan inte vara mer än 100 dagar kvar till Sölden”. Och så räknade jag efter – och så var det det, berättar Björn Fagerlind på telefon från gymmet.

Det är ju lite sjukt...

Vinterstudion

– Ja, lite sjukt är det faktiskt.

100

– Jag är en siffermänniska, jag gillar siffror. Jag gillar att räkna hundradelar i alpint, jag gillar att ha koll på födelsedagar. Matte var bästa ämnet i skolan om jag säger så.

119

Trots en fullmatad sportsommar med blågula medaljchanser i bland annat fotbolls-EM, sim-VM och EM i ridsport är vinteridrotterna som gäller för Fagerlind.

– Sedan jag blev pensionär har jag blivit lite mer kräsen. Jag har ju följt och kollat idrott hela mitt liv, så nu väljer jag det jag vill och skiter i resten. Förr hade man ju koll på i princip nästan allt.

Vad ser du mest fram emot i vinter då?

– Det är spännande världscup-säsong. Kul att Österrike-tävlingarna är tillbaka i SVT, så vi får sända Sölden, Flachau, Kitzbuehel och dom där.

223

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vinterstudion

Mer i ämnet