Charlotte Kallas revansch i Ruka

Uppdaterad
Publicerad

Förra årets lopp slutade i kollaps. I dag tog Charlotte Kalla revansch när hon kom tvåa på 10 kilometer klassisk stil vid världscupen i Ruka.

I fjol tvingades Charlotte Kalla lämna världscupstävlingarna i Ruka efter att ha drabbats av ett obehagligt förmaksflimmer.

Dagens andraplats, bakom segraren Marit Björgen, var en stark revansch.

Vinterstudion

– Det är jättehärligt att tävla när man känner sig pigg och kan hålla i trycket i åkningen. Nu ska jag ska jobba på att hålla farten hela vägen, då kan det blir riktigt bra, säger Kalla till SVT.

Kalla leder nu den totala minitouren med 2,6 sekunder före Björgen inför söndagens tio kilometer jaktstart.

Bra start

Charlotte Kalla startade loppet bra och hade en ledning med elva sekunder efter dryga tre kilometer. Men försprånget krympte och vid sista mellantiden var Marit Björgen före – med en sekund.

Till slut var den suveräna norskan för svår att rå på. Kalla tog sig över mållinjen som tvåa, 17 sekunder efter en nöjd Björgen.

– Jag var besviken igår och ville verkligen göra ett bra lopp idag. Det var svåra förutsättningar och min hastighet var väldigt hög i slutet av loppet så jag är glad över det, säger Marit Björgen, som hade stora problem med skidorna under gårdagens sprint.

Nilsson åtta

Landsmannen Ingvild Flugstad Östberg tog sig in på en tredjeplats – mindre än en sekund efter Kalla.

Stina Nilsson körde in som åtta och Anna Haag på en trettonde plats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vinterstudion

Mer i ämnet