Foto: TT Nyhetsbyrån

14.30: Olsson lämnar besked om framtiden

Uppdaterad
Publicerad

Sluta, eller inte sluta och fortsätta över OS? Det är frågan som Johan Olsson väntas svara på under en presskonferens idag. SVT Sport sänder live från 14.25.

VM-femmilen i Lahtis blev Johan Olssons sista lopp den här säsongen. 36-åringen slutade 26:a och under loppet frågade han sig själv om det var rätt beslut att starta.

– Men jag har fått otroligt stöd från de svenska fansen ute på banan trots att jag har legat en bit ned i fältet. De ropar att man är deras hjälte fast det går tungt, och det är grymt härligt, sa Olsson till SVT Sport efteråt.

På frågan om en fortsättning öppnade veteranen upp för att göra en sista satsning mot OS.

– Jag tar ett beslut inom det närmaste dagarna.

Och idag kommer Olsson att lämna ett besked om framtiden.

Ställer Olsson upp i OS i sydkoreanska Pyeongchang nästa år blir det hans fjärde olympiska spel. På meritlistan finns bland annat två OS-guld i stafett, ett OS-silver och tre OS-brons.

Johan Olsson

Född: 19 mars 1980

Bor: Sundsvall

Klubb: Stockviks SK

Främsta meriter: OS-guld stafett 2010 och 2014, OS-silver 15 km (k) 2014, OS-brons stafett 2006, OS-brons skiathlon 2010, OS-brons 50 km (k) 2010, VM-guld 50 km (k) 2013, VM-guld 15 km (F) 2015, VM-brons stafett 2017

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.