Alpina chefen Tommy Eliasson Winter. Foto: Bildbyrån

Alpina chefen: ”Har vetat att Kajsa har kämpat”

Uppdaterad
Publicerad

2015 drog alpina landslaget igång fartsatsningen ”Team Åre 2019” med slutmålet OS-guld 2022. Men först skadade Helena Rapaport knäet och idag kom beskedet att Kajsa Kling tar timeout på grund av depression.

– Det är tråkigt nu när de bara är tre kvar, men det förändrar inte spelreglerna, säger alpina chefen Tommy Eliasson Winter.

Tanken med ”Team Åre 2019” är att svensk alpin skidåkning ska vara konkurrenskraftig i samtliga discipliner år 2022. Men nu är alltså damtruppen på fartsidan näst intill halverad med bara tre åkare kvar efter att både Helena Rapaport och Kajsa Kling tvingats avbryta sina säsonger av olika anledningar.

– Väldigt tråkigt. Vi har vetat om att Kajsa kämpat, men det känns bra att ha tagit ett beslut nu, säger Eliasson.

Eliasson pekar också på att satsningen är ett systemprojekt som inte påverkas av att två åkare är tillfälligt borta.

”Viktigaste är att Kajsa blir frisk”

– Vi hade hoppats att Kajsa skulle vinna OS-guld redan 2018 och sedan VM-guld 2019. Men det är trist och det blir ju svårare nu såklart.

– Men det viktigaste från vår sida är att Kajsa blir frisk. Jag tror att det kommer gå bra – det får ta tid.

Alpina landslaget fart, dam

Lisa Hörnblad

Fanny Axelsson

Lin Ivarsson

Kajsa Kling, timeout

Helena Rapaport, skadad

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.