Alpina herrlandslaget får ny chef

Publicerad

Skidförbundet ändrar om i ledarteamet för det alpina herrlandslaget. Fredrik Kingstad blir ny chef med ansvar för tillväxten.

”Det känns oerhört roligt och hedrande att få det här uppdraget. Det är ett hedersuppdrag att få jobba med idrotten på högsta nivå samtidigt som jag får arbeta i en större aspekt med junior- och utvecklingsarbete ända upp till världens bästa skidåkare som vi har i landslaget”, säger Kingstad i ett pressmeddelande.

Heinz-Peter Platter har varit chef för det alpina herrlandslaget sedan 2015. Han får en roll som tränare där han kommer att fokusera på världscupåkarna.

”Det känns kul att gå in i den här rollen. Jag kommer fortfarande ha hand om en del administrativa uppgifter men det kommer bli ännu mer en ren tränarroll så jag kommer ha mer tid i backen med killarna och då kan jag ha total fokus på världscuplaget”, säger Platter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer