Säsongen tog slut innan den hann börja för Helena Rapaport. Foto: Bildbyrån

Alpina landslagsåkaren knäskadad: ”Så jäkla trist”

Uppdaterad
Publicerad

Helena Rapaport nådde i våras, efter en tuff period, tillslut en ordinarie plats i det alpina landslaget.

Nu är säsongen troligtvis över innan den har hunnit börja för fartspecialisten.

– Så jäkla trist vad som har hänt, säger hon till SVT Sport.

Hon ramlade under en träning i Schweiziska Saas-Fee för två veckor sedan och gjorde illa knät. Efter en undersökning står det klart att hon troligtvis inte kommer kunna vara tillbaka på snö innan tävlingssäsongen är över. 

– Det visade sig vara en broskskada som först inte såg så stor ut, men under artroskopin visade sig vara värre än befarat. Det verkar vara svårt att säga exakt hur lång tid kroppen behöver för att reparera skadan, säger hon till SVT Sport.

23-åringen debuterade i världscupen redan 2015 men slog sig in som ordinarie i landslaget i våras. Den här säsongen skulle hon ta ytterligare steg mot målet att bli en världsåkare i fartgrenarna.

– Det känns riktigt tråkigt att säsongen inte ens fick börja. Jag kände mig starkare både mentalt och fysiskt än någonsin tidigare. Men jag vet att det är okej att bryta ihop nu, för att resa mig starkare än innan.

insta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.