Ny pallplats för Myhrer

Uppdaterad
Publicerad

André Myhrer hade chans på en pallplats inför andra åket. Han kunde inte förvalta sin andraplats utan slutade trea efter Marcel Hirscher och Henrik Kristoffersen.

André Myhrer gick ut som tvåa efter ett bra första åk. Men svensken kunde inte förvalta sitt försprång utan fick se sig slagen av både norrmannen Henrik Kristoffersen och Marcel Hirscher från Österrike.

– Det är inte så att jag inte försöker men jag blir ifrånåkt ordentligt, säger Myhrer till SVT Sport.

Vinterstudion

Henrik Kristoffersen gick ut som trea i andra åket. Men hade det näst snabbaste andra åket och tog över andraplatsen från Myhrer.

– Det var tufft. Ganska isigt på toppen och ändrade sen karaktär, säger Myhrer om banan.

Myhrer har fortsatt en bit upp till Hirscher. Idag var 1.72 han sekunder långsammare än Hirscher.

– Får försöka kappa tiondelar på varje tävling, säger Myhrer.

Kristoffer Jakobsen hade som bäst en 12:e plats i Levi förra året. Han har tidigare haft svårt följa upp den tävlingen. Men så idag med sent startnummer (49) tog han sig in på en nioendeplats. En tävling som fick ett snöpligt slut då han körde ur men klättrade tillbaka upp och tog sin in som 25:a.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vinterstudion

Mer i ämnet