Anna Holmlund tillbaka i rampljuset

Uppdaterad
Publicerad

Idag gjorde skicrosstjärnan Anna Holmlund sitt första officiella framträdande efter den svåra olyckan i december förra året. Tillsammans med längdstjärnan och vännen Charlotte Kalla invigde hon en rullskidbana på Alnö utanför Sundsvall.

– Det är helt fantastiskt att upp till tusen är här och firar tillsammans med klubben, säger Annas pappa Lars Holmlund till SVT Sport.

Att Kalla var med var en förutsättning för att Holmlund skulle inviga rullskidbanan och klubbstugan.

– Spontant sa Anna att hon gärna gör det om Charlotte Kalla är med och då var det bara att ringa Charlotte och säga att nu är det dags att du kommer, säger Lars Holmlund.

Charlotte Kalla var glad över att vara där.

– Jag känner mig jättestolt över att få vara här och att Anna också är här, säger hon.

Startar insamling

För att hjälpa Holmlund kommer hennes familj och skidvänner att senare i oktober starta ett projekt för att samla in pengar.

– Vi försöker samla så många skidvänner som möjligt för att hjälpa Anna, säger skicrosslandslagets sportchef Joar Båtelson till Dagens Nyheter.

Det är han och tidigare sportchefen Tommy Eliasson Winter, numera alpinchef, som håller i projektet.

– Det handlar inte bara om att hjälpa Anna i dag utan också om vad som händer om 20, 30 eller 40 år. Man får lite andra perspektiv. Pengarna ska göra att hon får en bättre livskvalitet, säger Tommy Eliasson Winter.

Både det svenska och det internationella skidförbundet, Fis, har sagt att de kommer att delta i insamlingen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.