Årets Vinterstudiosäsong – längre än någonsin

Uppdaterad
Publicerad

Om två veckor är Vinterstudion tillbaka – och årets säsong slår rekord. Med 19 sändningshelger blir det den längsta säsongen någonsin.

När Sverige är som mörkast brukar hundratusentals svenskar timme efter timme följa de största vintersporterna i SVT Sports moderna klassiker Vinterstudion. I år sänds det populära programmet för tolfte året.

– Det är så lyxigt! Jag var programledare första gången 2009. Nu går vi in i 2018/2019 och jag har precis samma förväntan och pirr inför premiären, säger Yvette Hermundstad som delar programledarskapet med André Pops.

Vinterstudion

Rekordsäsong

I vinter kan entusiasterna alltså glädjas åt hela 19 helger med profilerna André Pops, Yvette Hermundstad, Jacob Hård, Johanna Ojala, Anders Blomquist, Pernilla Wiberg, Björn Ferry och många andra. Utan avbrott sänds programmet varje helg från 17 november till 24 mars.

– Det ska bli extra kul att komma tillbaka till Vinterstudion den här vintern som blir speciell på många sätt. Rekordmånga Vinterstudiohelger känns väldigt roligt att kunna erbjuda alla er tittare som brukar tycka att vi börjar för sent och slutar för tidigt, säger André Pops.

– De man träffar på Hemköp eller på något idrottsevenemang undrar alltid ”när börjar det, ska det börja snart?”. Det känns härligt att kunna bjuda alla dem som längtar på ännu mer Vinterstudion, säger Yvette.

Tre världsmästerskap

Utöver världscuperna i alpint, längdskidor, skidskytte, skicross och backhoppning kommer Vinterstudio-tittarna att kunna följa skidskytte-VM i Östersund, alpina VM i Åre, längd-VM och Vasaloppet.

– Vinterstudion kommer att lägga sig som ett stort VM-snötäcke över vintersverige under sex veckor från början av februari till slutet av mars. Mängder av färska olympiska mästare ska jaga nya guld, flera av dem på hemmaplan i Åre och Östersund. Kan vi inte börja sända snart?, säger en peppad Pops.

”Mäktig förväntan”

Yvette Hermundstad håller med om att världsmästerskapen gör säsongen till något alldeles extra.

– Ända från startskottet, premiärsekunden, har vi blicken på vägen mot tre världsmästerskap varav två är på hemmaplan. Det är en mäktig förväntan inför säsongen 18/19, säger Hermundstad.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vinterstudion

Mer i ämnet