Även Halfvarsson stöp i snön

Uppdaterad
Publicerad

Precis när svenska lagledningen hade hämtat sig efter Jennie Öbergs snöpliga vurpa i damernas kvartsfinal fick de anledning att tappa hakan igen. Calle Halfvarsson föll framstupa och missade semifinalen i dagens sprint på Tour de Ski.

Halfvarsson, som ironiskt nog är sambo med just Jennie Öberg,  var 12:a i kvalet och såg ut att göra en bra comeback efter sin sjukdom. Men ett feltag med staven ändrade på det. Svensken föll tungt i snön, ungefär på samma ställe som flickvännen,  på den första etappen i Tour de Ski.

– Jag sätter ner min egen stav rakt på skidan. Det är egen otur, eller vad man säger, förklarade en besviken Halfvarsson för SVT Sport.

Tour de Ski

Halfvarsson hade en plan under loppet – att följa med Ustiugov när ryssen satte fart.

– Men precis när han gjorde det så gick det ju åt skogen, säger Halfvarsson.

Marcus Hellner gjorde en okej tävling men han räckte inte till i sin kvartsfinal. Han blev fyra i det fjärde heatet.

– Inget superlopp men jag känner att jag hänger med rent åkmässigt i alla fall. Men jag är inte tillräckligt snabb. Det var väl ett hyfsat lopp, sa Hellner till SVT Sport.

– Han slet en del men en helt okej början för hans del på touren, säger SVT:s expert Anders Blomquist om Hellners insats i sprinten.

Ustiugov starkast

Ryssen Sergej Ustiugov gillar Tour de Ski. I fjol blev ryssen trea totalt och tvåa i inledande sprinten. Idag tog han revansch på Federico Pellegrino, som vann sprinten ifjol. Idag blev italienaren tvåa efter Ustiugov i finalen. Trea blev fransmannen Lucas Chanavat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tour de Ski

Mer i ämnet