Avstängde ryssens advokat: Han tävlar i OS

Alexander Legkov kommer enligt sin advokat att kunna tävla från och med den 1 november.
Foto: BildbyrånAlexander Legkov kommer enligt sin advokat att kunna tävla från och med den 1 november.

Dopningavstängde Alexander Legkovs avstängning kommer inte att förlängas. Han kommer från och med den 1 november vara fri att tävla igen, bekräftar ryssens advokat till NRK.

Det internationella skidförbundet, Fis har haft möjlighet att överklaga, och förlänga avstängningen som fastslogs i maj. Men eftersom Legkov inte lämnat några positiva dopningprover saknas bevis. Enligt skidåkarens advokat Christof Wieschemann som NRK varit i kontakt med kommer skiljedomstolen Cas också att bekräfta detta under fredagen.

– Hela beslutet kommer att publiceras i morgon. Jag fick det på förhand, skriver han i ett mejl till den norska TV-kanalen.

Att skidåkarnas skuld i den statsunderstödda dopningen inte kan bevisas innebär att ryssarna kommer att kunna medverka under hela OS-säsongen.

Legkov stängdes tillsammans med Maxim Vylegzjanin, Aleksej Petuchov, Jevgenij Belov, Julija Ivanova och Jevgenija Sjapovalova av efter avslöjanden i McLaren-rapporten i julas. Rapporten avslöjar att ryssarna systematiskt fuskat under OS i Sotji 2014.

Så arbetar vi på SVT Sport

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer.