André Myhrer. Foto: Bildbyrån

André Myhrer fortsätter: ”Jag vill avsluta på ett bättre sätt”

Uppdaterad
Publicerad

André Myhrer har funderat sedan säsongen tog slut, men nu har han bestämt sig. 36-åringen satsar en säsong till.

– Jag kommer att ta ett sista år och vill avsluta på ett bättre sätt än den här säsongen har varit. Det känns kul att gå in i en säsong och veta att det blir den sista, säger han till SVT.

Myhrer hade en tung säsong med bara två pallplatser i den alpina världscupen. En tredjeplats i slalom i finländska Levi och en andraplats i parallellslalom i Hammarbybacken.

– Jag tror att det som har fått mig att ta det här beslutet är att jag vill vinna fler race. Jag har åtta segrar idag och jag skulle vilja komma upp i tio, säger han.

Resdagar fick Myhrer att tveka

Myhrer, som världscupdebuterade som 21-åring 2004, fortsätter alltså nu satsa över en säsong som inte innehåller något mästerskap.

– Det känns som att kroppen har fungerat väldigt bra i år och det har inte varit någon bidragande orsak till att det gått sämre. Det kommer inte att sätta några hinder det här året heller. Ålder är väl bara en siffra. Det finns aktiva som är betydligt äldre än mig och de visar att det är möjligt.

Det är antalet resdagar som har fått Myhrer att överväga att sluta.

– Det är tufft att vara borta, att åka skidor tycker jag fortfarande är väldigt roligt. Jag har haft mycket dialog med förbundet och mitt skidmärke, säger Myhrer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.