Björgen kan fortsätta efter OS – vill tävla med Johaug

VM i Falun 2015.
Foto: TT NyhetsbyrånVM i Falun 2015.

Tidigare har det låtit som att den norska skidstjärnan Marit Björgen ska sluta efter den kommande OS-säsongen.
Men i en intervju med norska Dagbladet öppnar 37-åringen för att det istället kan bli VM i Seefeld 2019 som blir hennes sista mästerskap. Norskan vill tävla tillsammans med Therese Joahug.

På ett landslagsläger i italienska Livigno träffade Marit Björgen sin dopningsavstängda kollega Therese Johaug för första gången sedan domen fastställdes.

– Det var roligt att träffa Therese och tala med henne och ge henne en stor kram. Det är konstigt att vara på samma ställe, men inte få träna tillsammans, säger Björgen till Dagbladet.

”Ett sista VM med Therese”eot

Johaugs första mästerskap efter dopningsdomen blir VM i österrikiska Seefeld.

Dagbladet: Har du och Johaug talat något om VM 2019?

– Nej, det har vi inte och jag kan inte se så långt fram än. Det är mycket jobb som krävs för att vara i världstoppen och jag måste känna efter om jag är motiverad inför nästa säsong. Det hade varit väldigt kul att göra ett sista VM med Therese, men det är mycket som krävs före vi är där. Jag håller alla möjligheter öppna, säger Björgen.

Så arbetar vi på SVT Sport

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer.