Björgen slog Kalla i en sista duell

Uppdaterad
Publicerad

Marit Björgen och Charlotte Kalla möttes i en sista duell i en uppvisningstävling i Trondheim. Norskan var som många gånger förr starkast och vann före landsmaninnan Kathrine Harsem och Kalla.

Charlotte Kalla hade egentligen tävlat färdigt för säsongen men körde en sista tävling mot Marit Björgen i Trondheim Ski Show. Norskan som har meddelat att hon avslutar sin karriär efter den här säsongen.

Kalla var en bit bakom den ledande Björgen efter tre varv men vid fyra kilometer var hon ikapp. Hon utmanade Björgen om segern men fick se sig slagen av norskan med fem skunder. Kalla fick även se sig slagen av landslagsåkaren Kathrine Harsem.

– Det var stumt och Marit var stark, som så många gånger tidigare, säger Kalla till NRK.

Björgen var glad över att få kämpa mot svenskan i en sista duell.

– Det är speciellt och jag uppskattar verkligen att hon kom hit. Det var kul att få avsluta med seger här.

De körde ett varv på en kilometer, åtta gånger. På det andra varvet började arrangörerna att plocka av de fem sista åkarna för att efter åtta varv till slut stå med en vinnare.

”Kommer att sakna min vän”

Det har inte ens gått en vecka sedan Björgen berättade att hon avslutar karriären.

– Det har gått i ett sedan jag offentliggjorde det. Jag har inte fått känna efter riktigt men i sommar eller höst kommer jag nog att sakna min vän, säger norskan.

Kalla håller med.

– Det kommer att bli väldigt konstigt att åka till Sognefjellet, att snurra runt där utan Marit eller att komma till Val Senales... En av delarna är ju att man ser fram emot att snacka om hur sommaren har varit.

– Hon är hjärtligt välkommen till Oslo så kan jag laga mat och tvätta kläder så får hon träna lite med Therese och Ingvild. Så kan jag vara med lite så att jag håller mig i form, säger Björgen och ler.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.