Calle Halfvarsson. Foto: Bildbyrån

Blomquist vill se Halfvarsson i OS-sprintstafetten

Uppdaterad
Publicerad

Om SVT-experten Anders Blomquist skulle ta ut sitt lag till herrarnas sprintstafett i OS i Pyeongchang idag hade valet fallit på Marcus Hellner och Calle Halfvarsson.

– Om Calle är bra i magen och Hellner visar bra form skulle jag välja dem, säger han.

Emil Jönsson, Teodor Peterson och Oskar Svensson är namn som Blomquist fortfarande tycker finns med i diskussionen där Jönsson hade en lyckad helg i Tyskland. Men SVT:s expert vill se mer av Jönsson med flera.

– Med undantag för Calle Halfvarsson så har det varit ett långt mörker för sprintherrarna den här vintern. Det här var det bästa de har gjort, i och för sig på en bana som inte är så som OS kommer att vara men bättre än tidigare, säger han.

Men Emil Jönsson har börjat visa form och därför närmar han sig en plats. Halfvarsson har dragit med magproblem och när han är tillbaka i bra form är ännu osäkert.

– Emil visar att han är på väg. Han är inte färdig med det här resultatet, det behövs mer därför att banan i OS skiljer sig väldigt mycket från det vi såg den här helgen, men så som han åkte tekniskt, taktiskt – det var som att se Emil för något år sedan. Det var väldigt kul att se.

Teodor Peterson, Calle Halfvarsson och Marcus Hellner har redan varsin OS-biljett medan Emil Jönsson fortfarande väntar på sin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.