Mona Brorsson bästa svenska i Holmenkollen. Foto: Bildbyrån

Brorsson bästa svenska i jaktstarten

Uppdaterad
Publicerad

Mona Brorsson blev bästa svenska i jaktstarten i Holmenkollen på en 13:e plats. Darja Domratjeva vann före Anastasia Kuzmina från Slovakien. Världscupen i skidskytte har säsongsavslutning i Ryssland nästa helg.

Mona Brorsson låg bra med i dagens jaktstart. Efter det tredje skyttet låg svenskan tvåa och hade tagit in 1.13 på ledande Anastasia Kuzmina genom fint skytte. Tre nollor på Brorsson och fyra bom på Kuzmina i det tredje skyttet och svenskan hade möjlighet till en bra placering.

Men svenskan tappade i spåret och när Brorssons grupp kom in på vallen till det sista skyttet klarade hon inte av att hålla ihop det. En bom för svenskan och fullt hus för Kuzmina och Darja Domratjeva. Brorsson lämnade straffrundan som femma dryga halvminuten bakom slovakiskan och vitryskan.

– En bom på hela helgen. Alltså jag kan ju inte vara missnöjd med det. Jag är jättenöjd. Superroligt att vara med där uppe, säger Brorsson till TV4.

Ryckte i sista backen

Kuzmina och Domratjeva följdes åt på det sista varvet men i den sista backen lyckades vitryska Domratjeva att mala ner slovakiskan och ta hem sin 32:a seger i karriären. Susan Dunklee från USA slutade trea. Brorsson in som 13:e knappa minuten bakom.

Hanna Öberg hade bäst utgångsläge inför dagen som 13:e 1.10 efter Kuzmina men med fyra bom slutade hon 27:a.

– Det var för dåligt på skjutvallen idag, så var det. Kroppen kändes väl okej, lite trött men det räcker inte till idag, säger Öberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.