Calle Halfvarsson hoppfull efter sjukdomsproblemen

Uppdaterad
Publicerad

Efter de senaste årens sjukdomsproblem lade sig Calle Halfvarsson i våras på operationsbordet. Med utvidgade bihålor har sommarträningen rullat på problemfritt.

– Jag har höga förväntningar på att det ska flyta på lite bättre den här säsongen och att det här ska vara en lösning på det hela. Det finns inga garantier på att det här ska vara en lösning, men det gäller väl bara att tro på det, säger Calle Halfvarsson till SVT Sport.

28-åringens problem med bihålorna har orsakat honom flera förkylningar som bland annat höll honom borta från fjolårssäsongens Tour de Ski och störde honom både innan och efter VM i Lahtis.

– De har gått upp och öppnat upp vägarna in i bihålorna lite. För att det inte ska vara lika tätt och fastna bakterier där uppe så att man blir sjuk.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.