Charlotte Kalla imponerade i OS-genrepet

Uppdaterad
Publicerad

Charlotte Kalla fick formbeskedet hon ville ha. I OS-genrepet i slovenska Planica visade hon imponerade åkning som räckte till en andraplats tätt bakom segrande finskan Krista Pärmäkoski.
–  Det var en bra urladdning, jag är nöjd med min insats i dag, säger Kalla till SVT Sport.

I hopp om att pricka toppformen lagom till OS valde Charlotte Kalla, 30, att avstå Tour de Ski.
Ett beslut som verkar gett önskad effekt, i alla fall om en ser till stjärnans OS-genrep.

I Slovenien var Kalla tillbaka i världscupen och i sitt sista lopp inför OS i Pyeongchang loppet gick hon ut stenhårt.

Fint formbesked

Kallas fina lopp bekräftades av en grönt lysande tv-grafik vid samtliga fem mellantider och med sluttiden 27:12, gick hon i mål hela 45 sekunder före den dåvarande ledaren Ebba Andersson. Andersson slutade förövrigt på en femteplats vilket är en ny rekordnotering för 20-åringen.

Kallas imponerade åkning räckte dock inte hela vägen till en fjärde världscupsseger den här säsongen. För efter ett skunddrama visade sig finländskan Krista Pärmäkoski vara bäst för dagen.

Finskan, var förvisso en sekund bakom Kalla vid både sex och åtta kilometersmarkeringen, men efter en spurt på upploppet tog hon sig tillslut i mål 3.6 sekunder snabbare än Kalla.

Nöjd med insatsen

Det var en nöjd Kalla som mötte SVT efter loppet.

– Jag åkte bra skidor i dag, framförallt på andra varvet där jag höll i hop det bra. Det var väldigt bra att få dra på sig nummerlappen och möta bästa motstånd på det här sättet.  Det var en bra urlandning, jag är nöjd med min insats, säger hon.

Pallplatsen i Planica var Kallas femte (tre segrar, två andraplatser) den här säsongen.

Svenska placeringar

Visa

2. Charlotte Kalla, 27:12.3.
5. Ebba Andersson, 27:57.3.
13. Stina Nilsson, 28:17.5.
15. Emma Wiken, 28:29.7.
18. Hanna Falk, 28:50.2.
28. Maria Nordström, 29:20.4.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer