Efter VM-silvret: Dahlström lyfter svensk talang

Dahlström: ”Hon har otroligt bra potential”

Färska VM-silvermedaljören Emma Dahlström åker på träningsläger med svensk freeskiingtalang. Hon beger sig om drygt en månad ihop med 14-åriga Jennie-Lee Burmansson till Kalifornien för att få bra träning och hjälpa 14-åringen framåt.

– Det betyder otroligt mycket att hon följer med. Det är superkul att åka med alla grabbar, men det vore kul att få med sig en tjej i landslaget också, säger Emma Dahlström.

Dahlström tog under söndagen VM-silver i skidor slopestyle efter ett närmast komplett sista åk i Sierra Nevada. Hon har inte tid att fira medaljen länge. Om drygt en månad bär det av till Kalifornien för ett par veckors träningsläger tillsammans med 14-åriga svenska freeskiingtalangen Jennie-Lee Burmansson.

För ung för VM

– Hon har otroligt bra potential. När jag var i hennes ålder hade jag aldrig tävlat. Hon har redan tagit en tredjeplats på en stor internationell tävling. Hon har en väldigt ljus framtid, säger Dahlström.

Burmansson fick inte vara med att tävla i VM i år, då hon ännu är för ung. Hon får i stället ta lärdom av Dahlströms erfarenheter från både VM och X-Games, när det bär av till Kalifornien.

Så arbetar vi på SVT Sport

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer.