Domratjeva och Björndalen med silver- och bronsmedalj efter VM-jaktstarterna i Hochfilzen, Österrike. Foto: Bildbyrån/Philipp Brem

Domratjeva ska träna med norrmännen

Uppdaterad
Publicerad

Skidskyttelegendaren Ole Einar Björndalen har under flera år haft ett litet eget upplägg inför säsongerna och har inte alltid funnits med på landslagets samlingar, eftersom han har sin egen filosofi när det gäller bland annat höghöjdsträning.

Han fortsätter köra enligt sina egna planer, men de gånger han tränar med landslaget kommer nu också Darja Domratjeva att vara med uppger NRK.

–Det är naturligt att Darja också kommer när Ole är med på samlingarna för de ska få logistiken att gå ihop på hemmaplan, säger landslagschef Morten Aa Djupvik till den norska TV-kanalen.

Samarbetet formaliseras

I oktober 2016 födde Domratjeva parets dotter och i januari nu i år gjorde hon comeback efter nästan två års uppehåll från tävlandet. Hon har tidigare tränat lite med det norska laget, men nu formaliseras det och blir en del av hennes träningsprogram.

–Det kommer hända, men vi har ännu inte landat i hur mycket hon ska vara med. Hon har förpliktelser också mot det vitryska laget, berättar Djupvik.

Domratjeva, som tog tre OS-guld i Sotji 2014, berättade för NRK i vintras att hon också vill fortsätta att träna med sina kollegor i Vitryssland.

–Vi är ett fint gäng vi också och jag gillar att träna med mina tjejer, sa hon då till NRK när frågan om det norska samarbetet kom på tal.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.