Darja Domratjeva vann masstarten i italienska Antholz. Foto: TT

Domratjevas sköna OS-besked – vann masstarten

Uppdaterad
Publicerad

Skidskyttestjärnan Darja Domratjeva har tre guld att försvara i OS i Pyeongchang. I Antholz, Italien, fick hon bästa tänkbara formbesked efter att ha vunnit damernas masstart.

Darja Domratjeva, 31, har haft en tuff säsong där hon inför tävlingarna i italienska Antholz placerade sig på en åttondeplats i den totala världscupställningen.

Den 31-åriga skidskytten som i Sotji tog guld i jaktstart, distans och masstart visade dock fin form när OS nu bara är veckor bort.

Hemmahoppet sköt bort sig

Efter att ha blivit fyra fredagens sprint och gett bort andraplatsen i lördagens jaktstart tog hon under söndagen hem segern i masstarten.

Inför det fjärde och sista skyttet såg det dock ut att handla om hemmaskytten Dorothe Wierer och slovakiskan Anastasija Kuzmina.

Wierer stod dock för två jättebom och Kuzmina för en vilket gjorde att det öppnade upp sig.

Domratjeva låg tia inför det fjärde skyttet och var en av många skyttar som nu såg sin chans efter att toppduon inte lyckats hålla nerverna i styr.

Avgjordes på sista skyttet

Efter att ha skjutit fullt tog vitryskan också över kommandot.

Ett kommando hon aldrig släppte och vitryskan tog hem säsongens andra världscupseger före tvåan Anastasija Kuzmina och finska Kaisa Mäkäräinen som slutade trea.

Segern är mer än välkommen för Domratjeva. Inte minst då familjens OS-förhoppnignar helt står till henne sedan maken, tillika norske skidskyttelegendaren, Ole Einar Björndalen inte fick någon OS-biljett.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.