Edsbyn klart för semifinal – besegrade Bollnäs

Edsbyn är klart för semifinal i SM-slutspelet i bandy. Regerande mästaren slog ut fjolårets finalmotståndare Bollnäs i kvartsfinal med 3-0 i matcher.

Hemmalaget fick en drömstart när Oscar Wikblad gjorde matchens första mål redan i andra minuten. Edsbyn var snäppet vassare i första halvlek och i 50:e minuten såg det ut som att semifinalplatsen var säkrad.

Hans Andersson assisterade Tuomas Määttä som slog in 4-0 och ingenting talade just då för Bollnäs.

Två snabba

Det blev trots allt lite spänning i andra halvlek efter att gästerna fått in två snabba reduceringar. Per Hellmyrs assisterade först Jesper Larsson som satte 4-1 i 67:e minuten och knappt fyra minuter senare gjorde Hellmyrs själv 4-2-målet.

Det stannade trots allt där för gästerna. När Bollnäs låg på för mer så stack Edsbyn i mellan genom Daniel Burvall Jonsson som avgjorde matchen med sitt 5-2-mål.

De sista tio minuterna rullade siffrorna iväg och Edsbyn vann till slut reprisen på fjolårets final med 8-3.

Västerås tog nödvändig seger

I Västerås missade Villa Lidköping den första chansen av tre att avgöra kvartsfinalserien mot Västerås. Hemmalaget tog en nödvändig seger med 7-1 och håller ännu liv i matchserien. Ted Bergström gjorde tre av målen för Västerås.

Villa leder nu med 2-1 i matcher och för att Västerås ska ta sig till semifinal krävs nya segrar både i Lidköping på fredag samt på hemmaplan under söndagen.