Skidskytteherrarna har fått sin OS-biljett tillsammans med puckelpiståkaren Walter Wallberg och storslalomåkaren Matts Olsson. Foto: Bildbyrån

Efter framgångarna – nu får fler svenskar OS-biljetter

Uppdaterad
Publicerad

I söndags klarade de svenska skidskytteherrarna OS kravet. Idag fick de OS-biljetten av Sveriges Olympiska Kommitté tillsammans med puckelpistlöftet Walter Wallberg och storslalomåkaren Matts Olsson.

I och med att de svenska herrarna slutade fyra i söndagens stafett ordnande skidskytteherrarna en OS-biljett. Därmed får Sverige åka med stafettlag på både dam-, herrsida och i mixedstafett. 

17-årige Walter Wallberg, puckelpiståkare, får också en OS-biljett. Han kommer att åka på framtidskriteriet trots att hans meriter hade räckt till för SOK:s uttagningsregler. I lördags slutade han på en elfte plats i världscupen i Ruka och tidigare i år slutade han trea och femma i USA och Kanada.

– Det var en lättnad att höra att jag får åka. Eftersom att det är mitt första OS är jag också där för att lära mig och få erfarenhet. Jag menar, jag är bara 17 år, så jag vill inte ha för höga förväntningar på mig själv utan bara göra ett bra åk, och om jag får till ett åk som räcker till final är jag glad, säger Walter Wallberg i ett pressmeddelande.

Även storslalomåkaren Matts Olsson får en biljett till OS. Han har slutat nia de två första storslalomtävlingarna den här säsongen.

OS-truppen består nu av 28 aktiva och tio lag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.