Efter långdragna förhandlingar: Kläbos avtal klart. Foto: Bildbyrån

Efter långdragna förhandlingar: Storstjärnans avtal klart

Uppdaterad
Publicerad

Den 10 juni gick deadlinen ut. Men inte förrän i dag blev det klart med ett nytt avtal med mellan Johannes Hösflot Kläbo och det norska skidförbundet. Ett avtal som i stora drag handlar om hur mycket löparna är privatpersoner och hur mycket de är landslagsåkare, samt marknadsrättigheter.
– Vi är glad att skidförbundet har prioriterat detta ärende högt, säger Johannes Hösflot Kläbo i ett pressmeddelande.

Efter långdragna förhandlingar är det omtalade avtalet mellan det norska skidförbundet och den största stjärnan på herrsidan – Johannes Hösflot Kläbo.

Hans avtal var det enda som inte skrevs under efter deadlinen som var redan den 10 juni.

– Jag är glad att vi är överens och ser fram emot en spännande säsong, säger Kläbo i ett pressmeddelande. Vi är glada att skidförbundet har prioriterat detta ärende högt.

Han fortsätter:

– Jag tycker att bägge parter har jobbat bra, något som har varit och är nödvändigt för att modernisera och uppdatera dagens regelverk. Nu är vi eniga och båda parterna har skrivit på. Vi är också eniga om vilka teman vi måste jobba mer med och hitta lämpliga lösningar för framtiden.

”Åkarna behöver klarare gränsdragningar”

Men enligt Kläbos pappa finns det krav kvar från sonen.       

– Det är klart det är bra för Johannes att lägga detta bakom sig även om vi inte är 100 procent i mål, säger pappa Haakon till NRK.

Avtalet har handlat om marknadsrättigeter och om hur mycket åkarna ska kunna vara privatpersoner och hur mycket de är en del av det norska landslaget.

– Det handlar inte minst om avgränsningar mellan utövarnas privata sfär och när utövarna jobbar för förbundet. Här behöver åkarna klarare gränsdragningar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer