Foto: TT Nyhetsbyrån

Efter lyckade comebacken: ”Pallen på OS är huvudmålet”

Uppdaterad
Publicerad

Borta i 22 månader.

I comebacken var Walter Wallberg på pallen i puckelpist, två gånger om.  

–  Det känns otroligt skönt, och lättar lite på axlarna inför kommande tävlingar, säger Wallberg till SVT Sport.  

I helgen gjorde 21-åringen comeback. 22 månader efter sin svåra knäskada. Tvåa i lördags och trea i söndags i FIS-cupen i Idre – där han tävlade mot världscupkonkurrens i puckelpist – båda dagarna precis bakom flerfaldiga världsmästaren, japanen Ikuma Horishima. 

Det blev alltså en efterlängtad och lyckad tävlingspremiär för Wallberg.  

– Det är något jag längtat efter hela den här rehabperioden och att komma tillbaka till den nivå som jag var på innan. Så det har varit en otrolig skön känsla i lördags när jag kom tvåa på pallen och vann kvalet och verkligen kände att det har varit all den här tiden värd.  

”Pallplats i OS är huvudmålet”

Nu skiftar han fokus mot kommande världscuptävlingar och OS i Peking, där han siktar mot topplaceringar och sin första OS-medalj.  

– En pallplats i OS har jag haft som huvudmål under rehabperioden. Jag har arbetat hårt för att komma tillbaka stark till OS.  

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.