Emil Jönsson tävlar i helgen trots att han drabbats av en blodpropp. Foto: Bildbyrån

Emil Jönsson fick blodpropp

Uppdaterad
Publicerad

Emil Jönsson har drabbats av en blodpropp i benet. Längdskidåkaren har varit på sjukhus men kommer att vara redo att tävla i helgen.

Emil Jönsson var på plats i Åre för att hjälpa till med förberedelserna inför den alpina världscupfinalen som han märkte att något var fel.

Efter flera timmar iförd pjäxor började vaderna och knät ömma för sprintspecialisten Jönsson.

– När jag satt i liften efteråt märkte jag bara att ”Oj, vad jag är öm i knät. Det bränner ju”, säger Jönsson till Expressen.

Men Jönsson tog inte allvarligt på värken och fortsatte med arbetet. Senare på kvällen svullnade dock benet upp och Jönsson kände av smärtan mer, så på morgonen efter begav han sig till sjukhuset där man kunde konstatera att skidåkaren haft en propp i benet.

Men trots att en blodpropp kan vara allvarlig kunde Jönsson lämna sjukhuset i vetskap om att hans propp var ytlig och att helgens tävlingar i Falun inte är i fara.

– Det låter värre än vad det är. Det ska inte vara någon fara, berättar han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.