Jönsson: ” Vi vill som alla andra ha rena åkare, i världscupen och i de olympiska spelen” Foto: Bildbyrån.

Emil Jönsson: ”Märkligt att de dömt så olika tidigare”

Uppdaterad
Publicerad

Det svenska längdlandslaget nåddes av ryssarnas avstängning på vägen till Lillehammer, där världscupen går av stapeln på lördag.

– Jag tycker att det är ett positivt besked. Det har varit lite märkligt att två stora instanser har dömt det så olika, säger Emil Jönsson till SVT Sport.

– Vi vill som alla andra ha rena åkare, i världscupen och i de olympiska spelen. Det är bra att man tar tag i det rejält i väntan på någon form av fakta på bordet, säger Emil Jönsson.

– Jag tycker att det är ett positivt besked, att man följer IOKs avstängning. Det har varit lite märkligt när två stora instanser har dömt så olika. Att de har fått tävla i det ena och inte i det andra, fortsätter Jönsson.

Hanna Falk instämmer med att det är bra att Fis går i IOKs linje.

– Bra att det kommer ett besked och att Fis och IOK håller samma linje. Konstigt att det inte har varit samma beslut tidigare, säger Hanna Falk till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.