Anders Blomquist om att längdåkaren Sergej Ustiugov inte får tävla OS i Pyeongchang. Foto: Bildbyrån

Experten: ”Måste finnas goda skäl”

Uppdaterad
Publicerad

Den ryska längdåkaren Sergej Ustiugov får inte tävla i OS i Pyeongchang – varför har IOK ännu inte motiverat. SVT Sports skidexpert Anders Blomquist menar att det måste finnas väldigt goda skäl till beslutet att stoppa guldkandidaten.

I dag släpptes nyheten om att den ryska längdåkaren Sergej Ustiugov stoppas från OS i Sydkorea. SVT:s Anders Blomquist såg ryssen som en guldkandidat i Pyeongchang.

– Absolut. Även om den här säsongen inte varit lika bra som den förra har han visat att han har kapacitet för att vara allra bäst.

OS i Pyeongchang 2018

IOK har ännu inte lämnat någon officiell förklaring till varför Ustiugov inte får delta.

– Om de inte ger dispens till Ustiugov måste det finnas väldigt goda skäl till det, all rättssäkerhet bygger på att att man måste bevisas skyldig innan man döms, säger Blomquist och fortsätter:

– Jag tycker att det är bra att man hanterar de här frågorna på ett kraftfullt sätt och jag hoppas att de har rejält på fötterna när det gäller Ustiugov eftersom han idrottsligt sett är en väldigt intressant åkare. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Pyeongchang 2018

Mer i ämnet