Foto: TT Nyhetsbyrån

Experten: ”Nu kan han ta nästa steg”

Uppdaterad
Publicerad

Efter tio långa år kom första världscupsegern.

Nu tror SVT Sports expert Tobias Hellman att Matts Olsson kan lyfta.

– Det hjälper honom att ta nästa steg, säger han.

På vägen knäckte han Marcel Hirscher. Till och med norrmännen fick stryk. Något inte alla svenska vinteridrottare är vana vid. Men Matts Olsson skrev historia med segern i Alta Badia och Tobias Hellman var imponerad.

– Det var så härligt att se. Han levererade starter hela tiden och åkte stabilt. Han gör sitt jobb och ligger på absolut topp. Han levererar hela vägen på max och det är vad som krävs om man ska vinna.

Det tog drygt tio år för första segern att komma. En hel del slit ligger bakom. Framgången kommer att gynna svensken spår Hellman.

– Det känns så oerhört skönt för hans skull. Han sa att han inte hade några speciella förväntningar innan utan att det kändes väl okej. Det här tror jag stärker honom oerhört mycket. Nu lyckas han hitta det där slagläget och har kommit nia-nia-sexa. Nu kanske han trampar på ända från start i nästa storslalomtävling med självförtroende och tuffhet.

Vad betyder det här för OS?

– Det här tror jag hjälpte honom. Det är klart att det är en annan gren (storslalom), men att vinna en världscup ger dig en helt annan känsla. Jag sa det tidigare att låt det gå sakta framåt så har vi en medalj på OS. Det var en överraskande men otroligt härlig seger som han kommer att ha nytta av resten av säsongen. Det hjälper honom att ta nästa steg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.