Felix Sandström Foto: TT Nyhetsbyrån

Felix Sandström lämnar Brynäs för HV71

Uppdaterad
Publicerad

HV71 har köpt Brynäs ishockeymålvakt Felix Sandström, 21, som senast varit utlånad till Oskarshamn i hockeyallsvenskan. Förra säsongen blev han utsedd till bästa målvakt på junior-VM.

– Felix är en stor målvaktstalang som vi tror väldigt mycket på. Han ansluter till oss redan i slutet på veckan när laget återsamlas efter lite ledighet och vi är övertygande om att han kommer att förstärka vårt lag, säger HV:s sportchef Johan Hult i ett pressmeddelande.

– Vi har under en tid haft en dialog med Felix, en mycket bra dialog där vi främst fokuserat på att hitta en lösning som är bra för Felix framtid och fortsatta utveckling. Han har representerat Brynäs IF både som junior och som senior, vi är mycket stolta över hans utveckling hos oss och vi önskar Felix all lycka i framtiden, berättar Stefan Bengtzen, sportchef Brynäs IF.

Kontraktet med HV71 sträcker sig över nästa säsong.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.